• 0 342 3171801

Üniversitemiz, Türk Halk Bilimi Topluluğu tarafından Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda, 14 Aralık 2021 tarihinde “Bilim İnsanı ve Şair/Âşık Olarak Turgut Günay/Yetik Ozan” konulu konferansa ve şiir dinletisi düzenlendi.Konferans ve şiir dinletisine Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Murat KÜTÜK, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet YARAN, Dr. Öğr. Üyesi Gülşah Gaye FİDAN, öğretim elemanları ve öğrencilerimiz katıldı.

THB Topluluğu Başkanı Esengül Avcı açılış konuşmasında topluluk olarak 2021-2021 döneminde düzenleyecekleri bilimsel, kültürel ve sanatsal etkinlikler hakkında bilgi verdi. Topluluk akademik danışmanı Doç. Dr. Mustafa Gültekin, Turgut Günay’ın bir bilim insanı olarak yaptığı çalışmalarda Türk bilim tarihinde yerini aldığını, Yetik Ozan ve Firkatî mahlasıyla yazdığı şiirler ile de Türk edebiyat tarihine çok değerli eserler kazandırdığını, böylesine değerli bir ismi ölüm yıl dönümünde rahmetle andıklarını ifade etti.

Konferansa online olarak katılan Hacettepe Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Türk Halkbilimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Özarslan; “Yetik Ozan, 17 Temmuz 1942’de Manisa’nın Soma ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ankara Üniversitesi DTCF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olmuş, bir süre edebiyat öğretmeni olarak görev yapmıştır. Daha sonra Atatürk Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüasistanlığı yapmış “Rize ile Ağızları” adlı tezi ile doktor unvanını almıştır. Türk milliyetçiliği fikrinin seçkin bir bilim, kültür ve sanat adamı olan Yetik Ozan, 13 Aralık 1978 tarihinde vefat etmiştir” şeklinde bilgi verdi.

Program, Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri tarafından Yetik Ozan’ın şiirleri ile sona erdi.