• 0 342 3171801

Gaziantep Üniversitesi, İstanbul Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, Türkiye Flora Araştırmaları Derneği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 3. Ulusal Botanik Bahçeleri Sempozyumu 23-24-25 Mart 2022 tarihlerinde Üniversitemiz Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin dört bir yanından 40 üniversite, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı10’a yakın kuruluş, 3 Özel Botanik Bahçesi ve dernekler adına toplam 267 kişinin kayıt yaptırdığı sempozyumda, Türkiye botanik bahçelerinin yeri, önemi ve geleceği, kent peyzajındaki botanik bahçelerinin yeri, Türkiye herbaryumlarının yeri, önemi ve geleceği, veri tabanlarını ve dijitalleşme, küresel bitki koruma stratejisi ışığında biyoçeşitlilik ve koruma çalışmaları, canlı bitki koleksiyonları önemi ve sürdürülebilirliği, doğa eğitimleri bilgi ve takdimi çalışmaları, bilimsel bitki ressamlığı başlıklı 9 seksiyonda; 71 sözlü ve 26 poster sunumu yapıldı.